Styl: whisky stout
Ekstrakt: 16,5%
Alkohol: 5,7 %
Ekstrakt: 16,5%
Alkohol: 5,7 %
Aromat mnie powalił. Potężny, torfowo-wędzony aromat tak piękny, że nawet nie mam ochoty tego piwa smakować, wystarczy mi sam jego zapach, by popaść w zachwyt. Aromat jak zapach opon po drifcie BMW sprzed 20 lat, przepalonych podzespołów komputerowych albo roztopionego asfaltu – a to wszystko wymaczane w czekoladzie i podlane whisky. Piękny! Piwo, które pachnie tak pięknie, zwyczajnie nie może smakować źle. Jest to wszystko, co w aromacie – torfowa wędzonka, czekolada, pyszności. Na minus – zdecydowanie za duża wodnistość. Jest to jak dla mnie jedyna wada tego piwa, jakby było bardziej treściwe, ciężkie, to byłbym bardzo zadowolony. Jeśli ktoś lubi torfowe klimaty – na pewno będzie mu smakować.
Moja ocena: 8/10